Y Soft se stal hlavním partnerem startup akcelerátoru JIC STARCUBE

29. 5. 2015

Nejstarší český startup akcelerátor JIC STARCUBE oznámil svého hlavního partnera pro rok 2015. Je jím brněnská společnost Y Soft, globální lídr v tiskových řešeních a technologiích 3D tisku. Y Soft startupům poskytne konzultace svých expertů včetně šéfa společnosti Václava Muchny a dále nabídne i podporu při prototypování a know-how v oblasti globální expanze a managementu.

„Y Soft je pevně svázán se startupovou komunitou a sám sebe s 270 zaměstnanci po celém světě považuje za globální startup. V JIC jsme sami začínali a kromě toho máme ve skupině fond Y Soft Ventures zaměřující se na startupy kombinující hardware a software. Partnerství se JIC STARCUBE je tak naprosto logickým důsledkem,“ uvedl zakladatel a šéf společnosti Y Soft Corporation Václav Muchna.

Václav Muchna, CEO Y Soft

Týmům přijatým do akcelerátoru předá Muchna své zkušenosti ve dvou workshopech zaměřených na strategický management a řízení rozvoje firmy ze startupu na korporaci. Účastníci JIC STARCUBE se potkají i s provozním ředitelem Marcelem Fejtkem a technickým ředitelem Ondřejem Krajíčkem. Řadu byznysových témat v rámci programu představí také manažer a partner fondu Y Soft Ventures Miloš Sochor. Fond již v minulosti investoval do několika firem, které začínaly na JIC, například do startupu Organize Tube nebo do společnosti Comprimato

O tom, které startupy budou moci využít podporu ze strany Y Soft, se rozhodne až po uzavření přihlašování do JIC STARCUBE. To letos proběhne od 1. června do 31. července 2015 . Během srpna pak zástupci JIC a partnerů akcelerátoru vyberou maximálně deset týmů, které prestižní tříměsíční program absolvují. Závěrečná soutěžní JIC STARCUBE Show, kde porota zvolí první tři startupy, se uskuteční 3. prosince 2015. Více informací najdete na www.jic.cz/starcube.

Y Soft Corporation

Y Soft přináší inteligentní tisková řešení pro malé, střední i velké mezinárodní společnosti ze všech segmentů trhu. Tiskové řešení YSoft SafeQ prokazatelně snížuje náklady na tisk, zefektivňuje práci a zvýšuje zabezpečení dokumentů. YSoft SafeQ dnes využívá přes 8 000 organizací ve více než 100 zemích světa. Unikátní 3D tiskárny be3D zase usnadňují výrobu prototypů a součástek. Y Soft celosvětově zaměstnává přes 285 zkušených profesionálů, z nichž 215 působí v Česku. Každoroční dvouciferný růst tržeb se stal pro Y Soft už tradicí. Přes 90 % obratu přitom generuje v zahraničí. Hlavní sídlo Y Softu je v Brně, zahraniční zastoupení se nacházejí ve všech významných regionech Evropy, Ameriky, Asie i Austrálie.

Y Soft logo

JIC (Jihomoravské inovační centrum)

JIC podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Nabízí služby začínajícím podnikatelům, rychle rostoucím startupům i zavedeným technologickým firmám. Za 11 let existence podpořil více než 200 inovativních společností, inicioval spolupráci vědců a podniků v hodnotě přes 32 milionů korun a v akcelerátoru JIC STARCUBE nastartoval vznik firem, do kterých bylo investováno přes 119 milionů korun. Tím vším přispívá JIC k tvorbě kvalifikovaných míst a posiluje konkurenceschopnost jižní Moravy.

Logo JIC STARCUBE

Kontakt pro média:  Helena Továrková, 601 377 409, tovarkova@jic.cz