Startup Videoflot získal 30milionovou investici od společnosti Y Soft a expanduje do Ameriky

5. 6. 2014

Brněnský startup Videoflot, spojující videotvůrce a jejich zákazníky, se dohodl na strategickém partnerství s brněnskou společností Y Soft, globálním hráčem na trhu tiskových řešení pro firmy.

Videoflot na sebe poprvé upozornil virálem s cyklistou na dálnici těsně po svém vzniku ve startup akcelerátoru Starcube v roce 2012. Následovalo třetí místo v soutěži Vodafone nápad roku 2012 a cesta do Jižní Ameriky na půlroční účast v prestižním akcelerátoru StartUp Chile. V roce 2013 začal Videoflot získavat první platící zákazníky a v květnu 2014 pak získal investici ve výši 30 mil. Kč z fondů Y Soft Venture Capital, která systematicky podporuje nadějené startupy.

„Znamená to pro nás nejen zásadní finanční injekci, ale také možnost využít know-how, nástroje a zkušenosti s vývojem i s řízením firmy, prostě opravdu strategické partnerství. Po letech fungování na bázi osobního nadšení v několika málo lidech můžeme výrazně rozšířit tým, zaměřit se více na zahraniční trhy a pořádně se do toho opřít,“ shrnuje dohodnutou spolupráci David Spáčil, zakladatel a výkonný ředitel Videoflotu. „V podstatě jsme s Y Softem na Videoflot přišroubovali raketový motor. Teď je potřeba to celé uřídit a udržet směr,“ dodává Spáčil.

V Davidovi je obrovská energie a jasná vize, podepřená roky práce ve videoprodukci a znalostí trhu. Videoflot také naplňuje 4 klíčová kritéria, podle kterých hodnotíme startupy: Vize a nápad, produkt, který se už na trhu osvědčil, potenciál pro globální expanzi a nakonec management, který má šanci projekt úspěšně rozjet. Jen na posledním kritériu zamítneme až 40 % projektů. Nápady má totiž každý, ale samotné nadšení nestačí. Rozhodující je, dokázat je zrealizovat,“ dodává Václav Muchna, CEO společnosti Y Soft a investor Videoflotu.

Aktuálně Videoflot prochází změnami na všech frontách. Tým se výrazně rozšiřuje o programátory a UX designéry, naplno se rozjíždí vývoj a také marketing - jak v Česku, tak v zahraničí. „Dobré video = agenturní video = drahé video: To je základní rovnice, kterou nabouráváme. Do dvou let bychom chtěli vybudovat globální ekosystém pro videoprodukci, který bude otevírat dveře na trh mladým talentům. Bez mezičlánků, efektivněji a svobodněji. A budeme stát na největší databázi videotvůrců na světě. Vždycky jsem byl skromný.“ uzavírá Spáčil.

O Videoflotu:

Videoflot je online portál, který spojuje videotvůrce a jejich klienty.  Své profesní profily má na Videoflotu přes 2300 kreativců ze všech oblastí tvorby videa - animace, režie, střih, kamera, zvuk, produkce i postprodukce. Videoflot je díky koncentraci videotvůrců ideální místo pro videotvůrce hledající kolegy na specifickou práci a pro klienty zadávající poptávky na tvorbu videa, zejména pro online využití. Klienti specifikují své cíle, požadovaný typ videa a dostupný rozpočet a dostávají nabídky od videotvůrců, z nichž vybírají vítěze. Jen na českém trhu bylo přes Videoflot zadáno 330 projektů za více než 90 milionů Kč.

Kontakt pro média:

Radek Hradil

marketing

radek@videoflot.com

Tisková zpráva ke stažení zde