Sedmdesát jihomoravských firem chce JIC voucher na výzkum, žádosti jsou otevřeny do 29. dubna

16. 4. 2015

Do sedmého ročníku inovačních voucherů, který odstartoval 11. března, se již registrovalo 70 firem z jižní Moravy. O stotisícové poukazy na výzkum mohou jihomoravské podniky žádat už jen necelé dva týdny, uzávěrka příjmu žádostí je 29. dubna v 15 hodin.

„I letos očekáváme, že se nejvíce firem přihlásí v posledním týdnu před uzávěrkou, počet registrovaných se může i zdvojnásobit,“ uvedl ředitel JIC Jiří Hudeček.

Novinkou letošního ročníku je to, že mohou žádat pouze podniky se sídlem či provozovnou na jižní Moravě. Dosud se totiž o vouchery ucházely společnosti z celého světa. Po domluvě s konkrétními výzkumníky vyplní podnikatel online formulář na www.jic.cz/voucher, nad kterým stráví nejvýše dvacet minut. Do jednoho měsíce po uzávěrce pak ví, jestli uspěl. I letos se o tom rozhodne prostřednictvím veřejného losování, které se uskuteční 26. května od 16.30 v rámci akce Open Day JIC. Město Brno vložilo letos do projektu opět 4 miliony korun, voucher tedy získá nejméně 40 firem z jižní Moravy.

----------------------------

Více o JIC VOUCHER

JIC přišel v roce 2009 s inovačními vouchery jako vůbec první v Česku. Od roku 2009 rozdělilo centrum téměř 300 podnikům vouchery za celkem 32 milionů korun, které vložilo do programu město Brno. Podle evaluace z roku 2013 se každá koruna vložená městem do voucherů vrátí pětkrát v horizontu pěti let.

www.jic.cz/voucher

JIC (Jihomoravské inovační centrum)

JIC podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Nabízí služby začínajícím podnikatelům, rychle rostoucím startupům i zavedeným technologickým firmám. Za 11 let existence podpořil více než 200 inovativních společností, inicioval spolupráci vědců a podniků v hodnotě přes 32 milionů korun a v akcelerátoru nastartoval vznik firem, do kterých bylo investováno přes 119 milionů korun. Tím vším přispívá JIC k tvorbě kvalifikovaných míst a posiluje konkurenceschopnost jižní Moravy.

www.jic.cz

Kontakt pro média:  Helena Továrková, 601 377 409, tovarkova@jic.cz

Stáhněte si celou tiskovou zprávu.