Nové firmy v JIC: ochrana před haváriemi vody, správa firemních požadavků a služba pro obchodování na Forexu

8. 10. 2015

JIC pomůže prostřednictvím programu JIC MASTER růst třem novým firmám. Tradeary vyvíjí rozhraní pro obchodování s cizími měnami, Requestor nabízí software řešící požadavky firemních zaměstnanců a zákazníků a Unisavers pomáhá svými produkty šetřit pitnou vodu.

Zmíněným firmám se bude šest měsíců věnovat entrepreneur in residence Martin Dokoupil a další konzultanti JIC i externí odborníci. Pomůžou jim nastavit správný byznys model, strategii zahraniční expanze, firemní procesy, role v týmu a poradí s investičním jednáním nebo obchodním právem. Přijaté společnosti přesvědčily 7. října svými prezentacemi porotu v rámci výběrového dne. Program JIC MASTER přijímá firmy každé tři měsíce. Nejbližší uzávěrka přihlášek je 3. ledna 2015, přihlašuje se na www.jic.cz/master.

Více o přijatých společnostech:

Unisavers z brněnského Žebětína se do programu přihlásili s tzv. eVodníky. Jedná se o elektronická zařízení, která včas uzavírají přívod vody při haváriích na vodovodním rozvodu a chrání tím jak majetek, tak i vodu jako důležitý přírodní zdroj. O uzavření vodních cest eVodník informuje majitele sms zprávou nebo e-mailem. „Každá třetí pojistná událost v domácnostech se týká prasklého vodovodu, ve firmách pak každá pátá,“ přibližuje problematiku na základě dat z pojišťoven jednatel společnosti Jiří Kříž. Do programu JIC MASTER vstoupil, aby dokázal vhodně nastavit strategii pro nasazení řešení na nových trzích.

Tradeary poskytuje komplexní obchodní API (aplikační rozhraní) jako Cloud řešení. Obchodníkům, brokerům i finančním institucím zabezpečují škálovatelné možnosti vytváření obchodních strategií, vlastních aplikací a platforem nebo možnost používat ty předem připravené.  „Forex obchodníci už nemusí řešit složité technologické pozadí svého obchodování a investovat nemalé částky do vlastních softwarových řešení. S našim rozhraním toho dosáhnou levněji a jednodušeji. Nabízíme jim jednoduchý a komplexní přístup na trh, který tu dosud nebyl,“ vysvětluje autor a zakladatel projektu Amir Mamaghani. Klienty už má na americkém, kyperském i britském trhu a věří, že mu JIC pomůže s dalším růstem.

Requestor je centrální místo pro správu požadavků zaměstnanců i zákazníků. Je pohodlným řešením pro firemní help a service desk, které nabízí různé scénáře použití a je schopné se přizpůsobit individuálnímu prostředí firmy. Díky tomu nachází uplatnění u malých i nadnárodních společností. "Společnosti denně řeší stovky i tisíce provozních požadavků zákazníků nebo zaměstnanců, náš software jim umožňuje jejich rychlejší a přehlednější vyřízení a zároveň poskytuje reporty cenných informací pro management pomocí technologií BI," uvádí Lukáš Vysloužil. Do programu JIC MASTER přichází kvůli cenným konzultacích při expanzi do zahraničí, pro nezaujaté názory a networking.

Tisková zpráva ke stažení zde.

Kontakt pro média: Martina Pelcová, 602 476 863 , pelcova@jic.cz

JIC MASTER www.jic.cz/master

Šestiměsíční program JIC MASTER nabízí konzultace s odborníky JIC i externími experty a začlenění do podnikatelského ekosystému JIC. Je určený firmám, které mají inovativní technologický produkt, který je ověřený trhem (má alespoň jednoho platícího zákazníka) a není starší tří let. Mezi absolventy programu JIC MASTER je například CleverAnalytics, IoT řešení pro bezdrátovou lokalizaci v budovách Sewio, online faktoringový nástroj Investiční aukce, výrobce nápojových kelímků NickNack H2D, dodavatel technologií pro automatické získávání informací z mluvené řeči Phonexia a další.

JIC (Jihomoravské inovační centrum) www.jic.cz

JIC (Jihomoravské inovační centrum) podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Jeho služby využívají začínající podnikatelé ve fázi prvotního nápadu, rychle rostoucí startupy i zavedené technologické firmy. Za 12 let své existence akceleroval více než 200 inovativních společností, podpořil spolupráci vědců a firem v celkové hodnotě 49 milionů korun a byl v posledních pěti letech u vzniku více než 30 startupových firem, které získaly celkovou investici přes 122 milionů korun. Přispívá tak ke zvyšování počtu kvalifikovaných pracovních míst v regionu a posiluje konkurenceschopnost Jihomoravského kraje.