Kofole hlídá firemní síť technologie od INVEA-TECH

11. 6. 2015

Podniky jsou dnes čím dál závislejší na IT. Každý výpadek důležitých systémů je může stát velké peníze, dobrou pověst nebo vést k nespokojenosti zaměstnanců. Kofola se rozhodla těmto hrozbám předcházet a ve své počítačové síti nově používá monitorovací řešení FlowMon od brněnské společnosti INVEA-TECH, která vznikla a sídlí na JIC. Díky této technologii Kofola přesně ví, co, kdy a kde se jí ve firemní síti děje, a může tak rychleji reagovat na potenciální problémy nebo hrozící kybernetické útoky.

„INVEA-TECH vznikla jako jedna z prvních spin-off firem z akademického prostředí, má zázemí na Masarykově univerzitě i VUT v Brně. To, že je tato společnost na světové špičce, dokládá opakované umístění v žebříčku 50 nejrychleji rostoucích technologických firem v Evropě podle poradenské společnosti Deloitte. Světová analytická agentura Gartner navíc uvádí INVEA-TECH jako jedinou evropskou společnost, která vyvíjí a dodává technologii pro analýzu chování počítačových sítí. INVEA-TECH je skvělým příkladem toho, že je Brno a jižní Morava silné v oblasti kybernetické bezpečnosti, a proto mě těší, že si Kofola pro ochranu svých sítí vybrala právě služy této domácí firmy. Úspěch této brněnské společnosti navíc slouží jako vzor pro to, jak prorazit do světa s technologiemi vyvinutými našimi výzkumníky. Na JIC se snažíme podpořit vznik dalších kvalitních firem právě z oblasti kybenetické bezpečnosti, od června jsme spustili přihlášky do dalšího běhu podnikatelského akcelerátoru JIC STARCUBE, který se letos zaměří jen na dvě oblasti a IT bezpečnost je jednou z nich,“ komentoval spolupráci Kofoly a INVEA-TECH ředitel JIC Jiří Hudeček.

Podrobné informace naleznete v tiskové zprávě.