JIC STARCUBE přilákal projekty ze všech kontinentů

4. 8. 2015

Nastartovat své projekty v oblasti IoT a kybernetické bezpečnosti v rámci sedmého běhu JIC STARCUBE chce 88 týmů z celkem 32zemí ze všech kontinentů. Kromě České republiky pochází nejvíce přihlášek z Indie, Španělska a Spojených států amerických. Konečnou sestavu účastníků akcelerátoru zveřejní JIC do konce srpna.

O vstup do akcelerátoru usilují projekty jako je inteligentní podložka pro fotbalový trénink, elektronická radnice, monitoring dávkování a kontraindikace léků, židle pomáhající hubnout, prevence útoků měních vzhled webových stránek, sledovač životasprávy čtyřnohého mazlíčka, ultrabezpečné posílání souborů, open source zabezpečení informačních systémů, mobilní asistent jízdy pro motorkáře nebo hlídač útrat z dětského kapesného.

Finalisty JIC STARCUBE vyberou organizátoři na jednodenním workshopu v druhé polovině srpna. „Pozveme na něj maximálně tři desítky projektů s nejoriginálnějším řešením, největším potenciálem uspět na trhu a s životaschopnými týmy. Právě kvalita týmu je jedna z klíčových věcí, na kterou se během workshopu zaměříme,“ popisuje manažer startup programu Vojtěch Krmíček. Se zahraničními týmy, které nebudou moci na workshop přijet, se organizátoři spojí virtuálně.

Do výběru promluví také zástupci partnerů letošního běhu jako jsou Flextronics, Konica Minolta, Microsoft nebo Y Soft, který nejvíce zajímají startupy spojující hardware a software.  „Právě v této kombinaci máme nejvíce know-how, které jsme získali za posledních 15 let při našem globálním růstu.  U projektů se budeme zaměřovat hlavně na lídry týmu. Musí být schopni projekt uřídit a rozvíjet. Dalším stěžejním bodem je globální škálovatelnost a validace trhem,“ popisuje kritéria výběru a následné potenciální investice šéf Y Soft Ventures Miloš Sochor.

Akcelerátor letos přilákal týmy z rekordních 32 zemí ze všech kontinentů kromě Antartidy. Nejvíce zahraničních přihlášek zaslali Indové. Z Indie pocházel také dosud poslední vítěz StarCube Show ObserveDesign. Kromě nebývalého zájmu zahraničních projektů je letošní zajímavostí také vyšší věk přihlášených. „Stále častěji v našich startup programech pracujeme se začínajícími podnikateli, kteří mají bohatší životní zkušenost. Stihli založit rodinu, vyzkoušet si několik oborů nebo projít korporátní sférou,“ vyvrací Vojtěch Krmíček stereotyp dvacetiletého startupera s laptopem. Nejmladší z přihlášených do JIC STARCUBE má letos 19 let a nejstarší 57 let.

Další informace k akcelerátoru a jeho průběhu najdete na jeho webu.

Celou tiskovou zprávu si můžete stáhnout zde.

Kontakt pro média: Martina Pelcová, 602 476 863 , pelcova@jic.cz

JIC STARCUBE akcelerátor

JIC STARCUBE je nejstarší český akcelerátor. Od roku 2010 akceleroval už 62 startupů, které vytvořily přes 100 nových pracovních míst a získaly investici v souhrnné hodnotě více než 122 milionů korun. Týmy procházejí třemi měsíci nabitými poznatky, workshopy a setkáváním s mentory. Získávají výhody a finanční podporu na testování a prototypování, právní nebo daňové služby, marketing i uhrazení cestovného a ubytování. Podmínkou účasti v akcelerátoru je nově v rámci sedmého běhu aklererátoru postoupení 2% podílu u již existujících firem. K úspěšným firmám, které akcelerátorem prošly, dnes patří například GINA, Skypicker, Reservio nebo Videoflot.

JIC (Jihomoravské inovační centrum) www.jic.cz

JIC podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Jeho služby využívají začínající podnikatelé ve fázi prvotního nápadu, rychle rostoucí startupy i zavedené technologické firmy. Za 12 let své existence akceleroval více než 200 inovativních společností, podpořil spolupráci vědců a firem v celkové hodnotě 49 milionů korun a byl u vzniku 30 startupových firem, které získaly celkovou investici přes 122 milionů korun. Přispívá tak ke zvyšování počtu kvalifikovaných pracovních míst v regionu a posiluje konkurenceschopnost Jihomoravského kraje.