JIC přijal 3 nové firmy, zaměřují se na analýzu firemních dat, software pro laboratoře a video analýzu sportovních zápasů

9. 4. 2015

JIC přijal do svého programu JIC MASTER tři nové firmy. Ze všech přihlášených společností vytipovali konzultanti centra nejdříve 6 uchazečů. Ti se v rámci Výběrového dne představili porotě. Tři finálně vybrané společnosti mohou v intenzivním programu zaměřeném na raketový růst zůstat na JIC půl roku.

Porotu složenou ze zástupců centra posílil zvenčí i známý investor Michael Rostock-Poplar. Své dojmy na závěr shrnul takto: „JIC potvrzuje svou pověst v podpoře nových technologickych firem a stále se drží na špici peletonu všech českých a slovenských inkubátorů.“

Mezi tři technologické firmy, které centrum vybralo pro intenzivní spolupráci v rámci JIC MASTER, patří BurgSys, Camvision a Effichem. Firmy budou pravidelně konzultovat s interními odborníky JIC, k tomu navíc získají 40 hodin konzultací s externími experty. Kromě místa v coworkingu je pak čekají i výhody od partnerů JIC. Program cílí na fungující firmy, které již mají první zákazníky. V tom navazuje na nabídku akcelerátorů, které se věnují startupům v rannější fázi.

Již nyní se mohou firmy hlásit do dalšího kola výběru pro JIC MASTER, nejbližší uzávěrka je 14. června 2015, online přihlášku najdou na www.jic.cz/master.

Více o přijatých společnostech

BurgSys se zabývá pokročilou analýzou dat. Firmy využívají jejich softwarové nástroje konkrétně třeba pro monitorování výrobních linek, automatickou analýzu map nebo rozbory nákupního košíku. „Jsme technici a cítíme, že postrádáme zkušenosti s B2B marketingem do zahraničí, s oslovováním a jednáním se zákazníky a také s navržením obchodního modelu. Věříme, že experti na JIC nás dopředu upozorní na chyby, které by se jinak projevily až časem,“ řekl Radim Burget, ředitel BurgSys.

Camvision nabízí automatickou video analýzu zápasů a jejich živé streamování prostřednictvím řešení Sportavid. Službu využijí především sportovní kluby, sázkové kanceláře nebo média věnující se sportu. „JIC známe už velmi dlouho, hledáme tu zpětnou vazbu a konzultace s experty,“ uvedl Igor Potůček, ředitel Camvision.

Effichem jako jediní v Česku a na Slovensku poskytují software, který pomáhá laboratořím zavést systém na validace metod, řízení jakosti a řízení samotné laboratoře. Prodali již přes tisícovku licencí do více než 450 laboratoří po celém světě,. „Věřím, že nám JIC přinese další byznysové know-how, networkingové příležitosti, reprezentativní prostory a celkově inspirativní prostředí. Z praktické zkušenosti s konzultacemi na JIC navíc víme, že s nimi nám růst půjde lépe a rychleji,“ vysvětlil motivaci pro vstup ředitel Effichem Vítězslav Centner.

JIC (Jihomoravské inovační centrum) www.jic.cz

JIC podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Nabízí služby začínajícím podnikatelům, rychle rostoucím startupům i zavedeným technologickým firmám. Za 11 let existence podpořil více než 200 inovativních společností, inicioval spolupráci vědců a podniků v hodnotě přes 32 milionů korun a v akcelerátoru nastartoval vznik firem, do kterých bylo investováno přes 119 milionů korun. Tím vším přispívá JIC k tvorbě kvalifikovaných míst a posiluje konkurenceschopnost jižní Moravy.

Kontakt pro média:  Helena Továrková, 601 377 409, tovarkova@jic.cz

Stáhněte si celou tiskovou zprávu.