EY Podnikatelem roku 2019 České republiky je Oliver Dlouhý

Praha, 3. března 2020

Celosvětová podnikatelská soutěž se v České republice konala již podvacáté.

Prestižní titul EY Podnikatel roku 2019 České republiky získal Oliver Dlouhý, zakladatel a majitel společnosti Kiwi.com s.r.o. Trofej pro nejlepšího podnikatele a celorepublikového vítěze si převzal v úterý 3. března večer v pražském paláci Žofín. EY Technologickým podnikatelem roku 2019 se stal Michal Tresner ze společnosti ThreatMark s.r.o. Cenu České televize za podnikatelský přínos kultuře a umění si odnesl Ondřej Kobza, majitel společnosti Zahrada na střeše s.r.o. a trofej pro nejlepšího společensky prospěšného podnikatele putuje do rukou Antonína Nekvindy a Josefa Suchára z občanského spolku Sdružení Neratov, z.s. EY Začínajícím podnikatelem roku 2019 se stal dvaadvacetiletý Václav Staněk, zakladatel společnosti Vasky trade s.r.o., který rovněž zvítězil v soutěži o nejlepší podnikatelský příběh 2019 v hlasování čtenářů MF DNES a iDNES.cz.

„Moc si tohoto úspěchu a ocenění vážím. Chtěl bych poděkovat celému mému týmu, rodině i kamarádům. Bez nich bych tu nebyl. V Čechách vnímám vlnu internetových globálních podnikatelů, ale je jich tu stále málo. I kdyby měl tento úspěch inspirovat jednoho dalšího podnikatele, budu mít velkou radost,“ sdělil své bezprostřední dojmy Oliver Dlouhý ze společnosti Kiwi.com s.r.o., držitel titulu EY Podnikatel roku 2019 České republiky.

„Jubilejní dvacátý ročník soutěže EY Podnikatel roku České republiky byl nabitý skvělými podnikatelskými osobnostmi, o čemž svědčí i deset udělených krajských titulů. Dvaatřicetiletý Oliver Dlouhý, který na základě rozhodnutí poroty letos v celostátním klání zvítězil, je historicky druhým nejmladším reprezentantem České republiky, který v červnu pojede bojovat do Monte Carla na světové finále soutěže,“ řekla Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy, a dodala: „Věřím, že Oliver bude velmi cennou inspirací pro všechny, kteří váhají, zda se do podnikání pustit. Jsem přesvědčena, že jeho příběh zaujme i porotu celosvětového finále v Monte Carlu. Na vítěze z regionu střední a východní Evropy stále čekáme. Držím Oliverovi palce, aby tím prvním byl právě on, přestože konkurence v Monaku bude obrovská.“

Oliver Dlouhý bude reprezentovat Českou republiku na světovém finále soutěže, které se uskuteční 4. – 7. června 2020 v Monte Carlu. O titul EY Světový podnikatel roku se utká s národními vítězi z přibližně šedesáti zemí světa. Od roku 2001, kdy se světový vítěz vyhlašuje, ještě nikdy nezvítězil podnikatel ze střední a východní Evropy. Vítězové posledních čtyř ročníků jsou z USA (2019), Brazílie (2018), Kanady (2017) a Austrálie (2016). Úplný přehled světových vítězů je uveden na https://podnikatelroku.cz/monte-carlo