Dvacítka národností chce do JIC STARCUBE, další zájemci se můžou hlásit už jen 14 dní

Sáhnete do kapsy a chybí vám…. klíče. Naštěstí jste na ně už dříve dali chytrou samolepku a proto vám aplikace v mobilu během pár sekund ukáže, kde zapomenutý předmět hledat. A jste-li přitom na Aljašce, bude se vám hodit i aplikace vyžívající data z NASA k varování před nebezpečnými přírodními stavy. I takové projekty usilují o to, aby mohly strávit tři měsíce v brněnském akcelerátoru JIC STARCUBE. Na přihlašování zbývá už jen posledních 14 dní, akcelerátor přijímá přihlášky do 7. srpna.

„Nejvíce zájemců máme zatím z oblastí analýzy big data a chytrých řešení pro domácnosti, města a kanceláře. Přihlášky přišly dosud z celkem 20 zemí včetně Indie, USA, Kolumbie nebo třeba Litvy a Srbska,“ shrnuje manažerka JIC STARCUBE Hana Šudáková.

Letošním tématem mezinárodního akcelerátoru jsou čtyři technologické oblasti, konkrétně rozšířená a virtuální realita analýza big data, kyberbezpečnost, a senzory. Hlásit se můžou projekty alespoň o dvou lidech z aplikačních oblastí jako je Industry 4.0, Retail 2.0, Paperless Office, Smart City/Home/Office a Secure Home/Family. Naději na přijetí mají nejen šikovné aplikace, ale zejména projekty, které kombinují vlastní software s hardwarem.

„Věříme, že takováto řešení mají extrémně silný obchodní potenciál. A posledních patnáct let nám dává za pravdu. Máme zkušenosti nejen s vývojem a globální distribucí softwaru i hardwaru, ale i marketingem, nastavením obchodních kanálů či sériovou výrobou. A s tím vším dokážeme poradit,“ uvádí Miloš Sochor, který stojí v čele Y Soft Ventures.

Finalisté se tak budou moci v rámci mentoringu setkat například s CEO Y Softu Václavem Muchnou nebo s CSO firmy Lukášem Maňáskem.  Oba doplňuje téměř stovka dalších mentorů jako je David Makovský z AVG, Elise Sass z Microsoftu nebo Miloslav Kafka z Honeywellu. Právě AVG, Honeywell, Konica Minolta, Microsoft a Y Soft jsou technologickými partnery letošního běhu.

Letos poprvé se navíc účastníci budou moci hned na úvodním zářijovém bootcampu setkat s třicítkou expertů JIC z řad investorů, korporátů i zkušenějších startuperů.

Další informace k akcelerátoru a jeho průběhu najdete na jeho webu.

Kontakt pro média: Martina Pouchlá, 602 476 863 , pouchla@jic.cz

JIC STARCUBE akcelerátor www.starcube.cz

JIC STARCUBE je nejdéle fungující český akcelerátor. Od roku 2010 do něj vstoupilo už 72 startupů. Týmy procházejí třemi měsíci nabitými poznatky, workshopy, setkáváním s mentory a napojením na globální technologické společnosti. Získávají výhody a finanční podporu na testování a prototypování, právní nebo daňové služby, marketing i uhrazení cestovného a ubytování. K úspěšným firmám, které akcelerátorem prošly, patří například GINA, Reservio nebo jeden z nejrychleji rostoucích startupů současnosti Kiwi (dříve Skypicker). Akcelerátor opakovaně finančně podpořilo Brno formou StartUp Voucherů, letos v hodnotě 600 tisíc korun.

JIC (Jihomoravské inovační centrum) www.jic.cz

JIC (Jihomoravské inovační centrum) podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Jeho služby využívá každoročně přibližně stovka  firem, ať už ve fázi prvotního nápadu, rychle rostoucího startupu i zavedené technologické firmy.  Začínající společnosti, které prošly programy JIC, už vytvořily více než 1 400 nových pracovních míst a další stovky míst v navazujících službách. Za 13 let své existence nastartoval JIC téměř 360 spoluprací mezi vědci a firmami. Těmito a dalšími aktivitami pomáhá JIC zvyšovat konkurenceschopnost jižní Moravy a budovat z ní jeden z nejinovativnějších regionů Evropy.