Brněnská společnost Invea-Tech z JIC soutěží ve finále European Business Awards

26. 1. 2015

Společnost Invea-Tech sídlící v JIC se probojovala do finále soutěže European Business Awards. Jako národní vítěz se v celoevropském kole utká s firmami z více než 30 zemí. O vítězi hlasuje veřejnost a odborná porota do 24. února. Výsledky budou známy 3. března.

„Náš příběh ukazuje, že špičkový evropský výzkum lze proměnit v úspěšnou technologickou firmu. Soutěž European Business Awards je tak pro nás mimo jiné prostředkem, jak motivovat další vědce a vývojáře k rozjetí vlastních technologických startupů,“ komentuje úspěch Jiří Tobola, obchodní ředitel Invea-Tech.

Video firmy Invea-Tech mohou lidé zhlédnout a hlasovat pro něj na stránkách soutěže. European Business Awards oceňuje nejúspěšnější evropské společnosti, které v uplynulém roce dosáhly výjimečného růstu a jsou ve svém oboru lídry inovací. V minulém roce se soutěže zúčastnily firmy z třiatřiceti evropských zemí.

Invea-Tech již získala řadu ocenění doma i v zahraničí, naposledy v soutěži Vodafone firma roku. Analytici Deloitte ji pravidelně zařazují mezi 50 nejrychleji rostoucích technologických firem v Evropě a mezi tři nejrychleji rostoucí české IT firmy. Společnost intenzivně pracuje na mezinárodní expanzi ve spolupráci s JIC, zapojila se do evropského projektu ACE a nedávno dokončila spolupráci s marketingovým ředitelem Y Soft Richardem Brulíkem v rámci rozvojového programu JIC PLATINN

----------------------------

Invea-Tech

INVEA-TECH vyvíjí a dodává řešení pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí. Specializuje se na IP flow monitoring, behaviorální analýzu sítě, hardwarově akcelerované aplikace a řešení na ochranu proti kyberútokům a kyberkriminalitě. Tyto technologie doplňují tradiční bezpečnostní nástroje typu firewall či IDS/IPS a dle analytiků Gartner jsou trendem v bezpečnosti počítačových sítí. Firma vznikla v roce 2007, tým i technologie vzešly z Masarykovy univerzity, VUT a sdružení CESNET, od počátku sídlí na JIC.

Kontakt pro média:  Lukáš Dolníček, +420 511 205 251, dolnicek@invea.cz

www.invea.cz

JIC

JIC podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Jeho služby využívají začínající podnikatelé, rychle rostoucí startupy i zavedené technologické firmy. Za 11 let existence podpořil více než 200 inovativních společností, inicioval spolupráci vědců a firem v hodnotě přes 32 milionů korun a v akcelerátoru STARCUBE nastartoval vznik 30 startupů, které získaly celkem investici přes 93 milionů korun. Přispívá tak k nárůstu kvalifikovaných pracovních míst a posiluje konkurenceschopnost jižní Moravy.

Kontakt pro média:  Helena Továrková, +420 601 377 409, tovarkova@jic.cz

Stáhněte si celou tiskovou zprávu.