JIC ENTER: Jak se jako zaměstnavatel vypořádat s GDPR

Čtvrtek 21. září 2017 16.00–18.00
JIC INMEC
Purkyňova 649/127,
Brno-Medlánky, 612 00
Akce JICPro začínající podnikatele

Kontaktní
osoba


Už jste slyšeli o GDPR? Nové nařízení z dílny Evropského parlamentu o ochraně osobních údajů, kterým se musí řídit všichni, kdo zpracovávají osobní údaje, začne platit od května 2018. Víte, jak se vás GDPR týká jako zaměstnavatele? Jak se s obecným nařízením o ochraně osobních údajů vypořádat, vám prozradí advokátka Jana Krouman ve čtvrtek 21. září na semináři JIC ENTER.

Co je to GDPR?

GDPR je obecné nařízení Evropského parlamentu o ochraně osobních údajů, kterým se musí řídit všichni, kdo zpracovávají osobní údaje. Nařízení vstoupí do platnosti v květnu 2018. Je dobré se na něj připravit, protože pokuta udělená Úřadem pro ochranu osobních údajů může dosáhnout až 20 milionů eur.

Odpovíme si na otázky:

  • Jaké jsou povinnosti zaměstnavatele ve vztahu k ochraně osobních údajů?
  • GDPR (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) vs. zákon o ochraně osobních údajů
  • Jak nakládat s osobními údaji svých zaměstnanců?
  • A jak je to s osobními údaji uchazečů o zaměstnání?
  • Jak se mění přístup k osobním údajům zaměstnance během trvání pracovního poměru a po jeho skončení?

Komu je seminář určen:

  • Všem zaměstnavatelům
  • Každému, kdo zpracovává osobní údaje svých zaměstnanců
  • A těm, kteří chtějí nepříjemnou povinnost obrátit v konkurenční výhodu

Lektor

Jana Krouman fotoJana Krouman

Jana Krouman je advokátka a zaměstnavatelka ve vlastní společnosti Advokátní kancelář Jana Krouman s.r.o. Kromě poradenství pro vlastní klienty, podnikatele i zaměstnance, také dlouhodobě školí firemní klienty v celé ČR pro vzdělávací agenturu Tempo Training and Consulting především v oblasti pracovního práva. Vystudovala Ekonomicko-správní fakultu a Právnickou fakultu Masarykovy univerzity a zaměřuje se na praktické problémy v podnikání.