JIC ENTER: Jak se jako zaměstnavatel vypořádat s GDPR

Už jste slyšeli o GDPR? Nové nařízení z dílny Evropského parlamentu o ochraně osobních údajů, kterým se musí řídit všichni, kdo zpracovávají osobní údaje, začne platit od května 2018. Víte, jak se vás GDPR týká jako zaměstnavatele? Jak se s obecným nařízením o ochraně osobních údajů vypořádat, vám prozradí advokátka Jana Krouman ve čtvrtek 21. září na semináři JIC ENTER.

Co je to GDPR?

GDPR je obecné nařízení Evropského parlamentu o ochraně osobních údajů, kterým se musí řídit všichni, kdo zpracovávají osobní údaje. Nařízení vstoupí do platnosti v květnu 2018. Je dobré se na něj připravit, protože pokuta udělená Úřadem pro ochranu osobních údajů může dosáhnout až 20 milionů eur.

Odpovíme si na otázky:

  • Jaké jsou povinnosti zaměstnavatele ve vztahu k ochraně osobních údajů?
  • GDPR (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) vs. zákon o ochraně osobních údajů
  • Jak nakládat s osobními údaji svých zaměstnanců?
  • A jak je to s osobními údaji uchazečů o zaměstnání?
  • Jak se mění přístup k osobním údajům zaměstnance během trvání pracovního poměru a po jeho skončení?

Komu je seminář určen:

  • Všem zaměstnavatelům
  • Každému, kdo zpracovává osobní údaje svých zaměstnanců
  • A těm, kteří chtějí nepříjemnou povinnost obrátit v konkurenční výhodu

Lektor

Jana Krouman fotoJana Krouman

Jana Krouman je advokátka a zaměstnavatelka ve vlastní společnosti Advokátní kancelář Jana Krouman s.r.o. Kromě poradenství pro vlastní klienty, podnikatele i zaměstnance, také dlouhodobě školí firemní klienty v celé ČR pro vzdělávací agenturu Tempo Training and Consulting především v oblasti pracovního práva. Vystudovala Ekonomicko-správní fakultu a Právnickou fakultu Masarykovy univerzity a zaměřuje se na praktické problémy v podnikání.

Chci na akci

Akce JICPro začínající podnikatele

Kdy :
Čtvrtek 21. září  2017 16:00 - 18:00

Místo konání :
JIC INMEC
Purkyňova 649/127,
Brno-Medlánky, 612 00

Kontaktní osoba

Lukáš Polický
policky@jic.cz
+420 511 205 261

K registraci na akci potřebujete účet

S účtem JIC je přihlašování na akce rychlejší.

Přihlaste se ke svému účtu

Ještě nemáte účet? Založte si ho.

Další akce

Neděle 24. září

Tip: Startupová konference Bits&Pretzels v Mnichově

Tři dny vizí, vzdělávání, networkingu a bavorského piva. To je Bits & Pretzels, konference v Mnichově pro zakladatele a lidi ze světa startupů. Buďte u toho a užijte si během Oktoberfestu 24. až 26. září kvalitní přednášky, zajímavé diskuze, workshopy pro startupy a jedinečnou networkingovou příležitost. Čeká vás setkání se světovými podnikateli a investory, kteří podporují nové technologie a trendy v digitálním byznyse.

Středa 27. září
17:30

StartupClub panelová diskuze: Podnikání ze školních lavic? Proč ne!

Podnikání a studium. Že to nejde dohromady? David, Václav a Jakub vás přesvědčí o opaku! Všichni tři totiž mají kromě vášně pro podnikání společnou ještě jednu věc. Do světa byznysu pronikli už ze školních lavic. Přijďte ve středu 27. září v 17:30 na společnou panelovou diskuzi, kde se dozvíte, jaké je to rozjíždět vlastní byznys během studia a s jakými překážkami se mladí podnikatelé museli nejčastěji potýkat.

Sobota 30. září

Tip: Soutěž Connect Visions to Solutions spojí startupy s globálními hráči

Spojte se s lídry ve světě byznysu, navrhněte inovativní produkt nebo službu v oblasti inteligentní infrastruktury a vyhrajte 4 tisíce eur! Druhý ročník soutěže Connect Visions to Solutions propojí inovativní startupy s globálními hráči jako E.ON, Bosch, Siemens, Škoda Auto, PRE nebo T-Mobile. Finalisté získají 2 dny mentoringu se zmíněnými firmami a vítěze čeká výhra 4 tisíce eur.